Христо Грудев – „Кмет на годината“ за „Спорт и младежки инициативи“

Конкурсът се провежда за девета поредна година

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев

Πopтaлът нa бългapcĸитe oбщини Кmеtа.bg. проведе за девета поредна година националния конкурс „Kмeт нa гoдинaтa“ 2021. В него всички 265 общини в страната се състезават в категориите: Кмет на годината; Кмет на гражданите; Smart City; Спорт и младежки инициативи; Градска среда; Туризъм и култура и Зелена община. Тези категории са разделени на три подкатегории – малка, средна и голяма община.

В тазгодишния конкурс „Кмет на годината“ 2021 г., 113 416 граждани подкрепиха своите градоначалници. Гласуването стартира на 27 септември и продължи до 13 октомври на платформата https://kmetnagodinata.bg/.

В главната категория „Кмет на годината“ бяха отличени кметовете на Враца Калин Каменов, на Несебър Николай Димитров и на Божурище Георги Димов, съответно за голяма, средна и малка община.

 

Кметът на община Асеновград спечели приза „Кмет на годината“ 2021 в категорията „Спорт и младежки инициативи“ в раздел „Голяма община“. В разделите „Средна община“ и „Малка община“, също с приз бяха отличени и кметовете на Горна Оряховица – Добромир Добрев и Бяла – Пеньо Ненов.

Кметът Грудев благодари на всички подкрепили го с пост в социалната мрежа. „За мен е чест и с отговорност приемам наградата, определена за Асеновград в категория „Спорт и младежки инициативи“. Заедно, с общи усилия постигнахме много в тази сфера през последните две години – нова спортна зала в с. Тополово, ремонт на щанги залата, реновиране на стадион „Шипка“ и т.н. Ще продължим да се борим, за да може децата на Асеновград да имат съвременни и европейски възможности за спортно развитие!„, написа градоначалникът.

Кмет на годината 2021
Кмет на годината 2021

Ето и останалите наградени кметове на общини:

„Кмет на гражданите“ – Перник – Станислав Владимиров, Елин Пелин – Ивайло Симеонов, Чавдар – Григор Даулов

„Градска среда“- Ямбол – Валентин Ревански, Първомай- Николай Митков, Сливница – Васко Стоилков

„SMART CITY“ – Плевен – Георг Спартански, Силистра – Юлиян Найденов, Созопол – Тихомир Янакиев

„Туризъм и култура“ – Стара Загора – Живко Тодоров, Карлово – Емил Кабаиванов, Трявна – Силвия Кръстева

„Зелена община“ – Габрово – Таня Христова, Троян – Донка Михайлова, Долна Баня – Владимир Джамбазов