И ОУ “Петко Каравелов” отбеляза началото на учебната година

   С много песни и добро настроение бе официално открит първият учебен ден и в основно училище „Петко Каравелов“ в Асеновград. Церемонията започна точно в 10 ч. с българския химн. Деца от асеновградското училище бяха подготвили почти едночасова програма, с която приветстваха гости, учители и родители, дошли да отбележат началото на учебната година, заедно с учениците. По лицата на всички се изписваха усмивки. И малки, и големи се вълнуваха, прекрачвайки прага на чуилището- някои за първи, дуги- за пореден път.
   На официалната церемония и първокласниците бяха тържествено посрещнати с „Добре дошли!“. Отец Александър, представител на Пловдивската митрополия, отслужи водосвет за здраве и успехи за всчики ученици през новата учебна година. Церемонията за първия учебен ден закри директорът на основно училище „Петко Каравелов“- Христо Андонов. Той пожела на учениците да бъдат здрави и все така жадни за знания.
   За нетърпеливите първокласници ръководителите на учебното заведение бяха приготвили специална цветна арка. През нея преминаха развълнуваните малчугани, които пристъпиха за първи път прага на училището и влязоха в класните стаи.

 

 

 

Репортер: Атанаска Маркова

СПОДЕЛИ