Д-р Емил Караиванов – кандидат за трети кметски мандат, АБВ се явяват сами

Първата официална заявка за кмет на Община Асеновград дойде от лагера на БСП, а кандидатът е настоящият кмет на града – Емил Караиванов. Той ще се бори за трети мандат, а междувременно стана ясно, че на вчерашната общинска конференция на БСП, делегатите са гласували против коалицията с АБВ. С абсолютно мнозинство обаче са подкрепили кандидатурата на Караиванов.
До момента двете партии управляваха заедно, а АБВ имаше и свой зам.-кмет, който управлява ресора “Транспорт и общинска собственост“. При създалата се ситуация досегашният коалиционен партньор на БСП ще се явява самостоятелно, а членовете ѝ са в готовност да излъчат свой кандидат за кмет и общинска листа. Кои ще са те – предстоим да разберем следващата седмица.

Пак следващата седмица ще станат ясни и кандидатите за общински съветници на БСП. Едно е сигурно – водач на листата ще бъде д-р Емил Караиванов, втори ще бъде Енко Найденов, председател на общинската организация на БСП в Асеновград. Останалите от листата с 33 кандидатури ще бъде ясна до дни, каза за ТВ САТ КОМ Енко Найденов. Имената на бъдещите зам.-кметове ще станат ясни след изборите, каза още той, а в листата с кандидатите за съветници ще има нови и млади лица.