Гласуваме за ЕП, в Община Асеновград изборния процес протича нормално

Спокойно протича изборния ден до момента в Община Асеновград. Всички секции са отворили навреме и до момента не са регистрирани сигнали за нередности и нарушения. Изборния ден започна точно в 7,00 ч. и ще продължи до 20,00 ч.

Голям е интересът за машинно гласуване, казаха в секция 21 в ОУ “Христо Ботев” в Асеновград, където в 9.00 ч. сутринта своя глас бяха дали вече доста граждани.

До РИК Пловдив Област снощи на електронна поща е била подадена жалба от Енко Найденов – Председател на ОбС на БСП – Община Асеновград, за  липса на избирателен списък, поставен на видно място в с.Леново, общ.Асеновград.

Представител на РИК 17 Пловдивски се е свързал с Борис Ангелов, кмет на с.Леново в 07,00 ч. тази сутрин и са му били дадени указания да извърши проверка на място и уведоми комисията за установеното в СИК. В 7,30 м. РИК 17 Пловдивски е била уведомена от г-н Ангелов, че избирателният списък е поставен на видно място и е видим през витрина в лявата част на помещението за гласуване. Изпратен е и снимков материал удостоверяващ този факт, пише на сайта си РИК.

Не е възможно РИК 17 Пловдивски да установи основателността на жалбата преди 7,30 ч. на 26.05.2019 г, казват от РИК. С оглед на резултата от проверката и невъзможността на РИК 17 Пловдивски да установи основателността на твърдението преди 07,30 ч. на 26.05.2019 г. и тъй като при откриване на изборния ден няма установено нарушение, РИК 17 Пловдив Област е взела решение, че нарушение не е установено и жалбата е неоснователна. Настоящото решение може да бъде обжалвано пред Централната избирателна комисия.