Изграждат общински градски парк „Гората на живота“ с частни средства, в памет на Георги

На предстоящата тази сряда (16-ти юни) сесия на Общинския съвет в Асеновград, съветниците ще гласуват предложение за даване на одобрение и съгласуване на инвестиционен проект за „Озеленяване и благоустрояване на зелена площ „Гората на живота“. Припомняме, че „Гората на живота“, която се намира до Спортна зала „Асеновец“ бе създадена в памет на 18-годишният Георги от Асеновград, който изгуби ненавременно и нелепо живота си след сбиване пред пловдивска дискотека през 2019 г. В казузата по създаване на горичката се включиха стотици негови приятели и близки, много граждани, които не познаваха момчето, но бяха съпричастни. Фиданки за целта дариха от сайта Гората.бг и Община Асеновград, ръка за помощ подадоха и то РОтари клуб Асеновград.

В заявление до кмета на общината, бащата на Георги, освен представения проект за съгласуване и одобрение на инвестиционния проект, декларира също, че ще финансира с частни  средства изпълнението на проекта. Парцелът, на който ще се изгради зеленият парк е публична общинска собственост, като семейството на Георги и неговите приятели и съученици ще изградят сами. От страна на Общината те искат само одобрение на входирания проект, за да стартира изпълнението му, както и съдействие с изготвянето на ВиК и Ел.системите във вече изготвения проект.

„Ние поемаме ангажимента, самите деца ще си го поддържат, защото това ще е нещо, което самите те са съградили. Нов парк за Асеновград. За всички нас, който ще се поддържа от нас.“ Това каза още миналата година бащата на Георги, Сотир Кукувейков.