Изложба на скулптора Огнян Читаков се открива днес в Старинното училище в Асеновград

Самостоятелна изложба в камък – Проект „Рестарт – камъкът и изначалната му същност“ на скулптура на Огнян Читаков ще се открие днес от 17:30 ч. в Старинно училище „Свети Георги” в Асеновград.

Изложбата е част от Майските културни празници на Община Асеновград.

Това е поредната изложба на асеновградския скулптор, чийто талант е печелил множество признания като Първа награда в конкурса за млади автори, организиран от фондация „Св. св. Кирил и Методий“; номинация за годишните награди на „Мобилтел“ за съвременно българско изкуство през 2006 г.; награда за скулптура на „Националните награди Алианц България 2010“; реализиран авторски проект по поръчка на община Вертинген, Германия и др.

От началото 2007 г. е член на СБХ. Завършил е техникум по дърворезба и вътрешно обзавеждане в Пловдив и е дипломиран магистър в специалността „Скулптура“ в НХА в София.

В следващите два дни, след откриването на изложбата 15-16.05 между 12 и 15 ч. отново в двора на Старинно училище „Св. Георги“ ще се проведе и двудневна работилница по каменоделие за всички деца и възрастни, които имат желание да участват .
Изложбата ще остане отворена за посетители до 10.06.2021 г.
Откриването на изложбата ще бъде музикално и приятелски подкрепено от Веси Пашалиева и Благовест Янков.