Изпълняват се заявените количества униформи

Във връзка с коментираната напоследък тема за недостиг на облекло за униформени полицейски служители и един от акцентите в разговорите с представителите на синдикатите в рамките на Съвета за социално партньорство, от МВР уточняват, че заявката за дрехи от ОДМВР-Варна е изпълнена и предстои раздаване по график на заявените количества облекла.

В централния вещеви склад – МВР периодично се доставят заявените количества зимни униформи, предоставят се по структурите в страната, където предстои предоставянето им на служителите.

Предстои сключване на споразумения за доставка на зимни и летни специални обувки и половинки, на летни специални дрехи, канадки /шуби/, всесезонни.

За всички останали артикули от полагащото се униформено облекло за служители има сключени рамкови споразумения и договори за изработване и доставянето им.

Доставките на дрехи от униформеното облекло на полицейските служители са по договори от 2016 г. на стойност над 13 млн. лв., за тази година договорите ще бъдат на стойност 14 млн. лв.