Известни треньори по баскетбол проведоха семинар в Асеновград

   Двама известни треньори от Българската федерация по баскетбол изнесоха семинар в Асеновград през уикенда. Събитието се проведе за първи път в нашия град. Лекциите и практическите дейности се извършваха в спортна зала “Асеновец”. Темите бяха 2- “pass and game” и “защита”.
  
Едно от великите имена в българския баскетбол треньорът Любомир Минчев сподели, че една от най- големите слабости в този спорт е защитата. Именно затова, според него, са полезни такива семинари. Защото всички треньори и играчи е добре да споделят своите идеи и виждания. И тъй като Минчев е треньор в мъжкия националния отбор по баскетбол, а асеновградският тим е съставен от момичета, той разкри, че определено има разлика при играта. “Разликата за мен е в скоростта, върху която работят. Но е нормално. На баскетболистките тя е по- малка, от тази, при момчетата и мъжете. Все пак има голяма разлика между мъже и деца, и то- момичета.”, уточни още Любомир Минчев.
  
Христо Ценов, пък, е другият треньор, който изнесе лекция в спортна зала “Асеновец” в Асеновград. Той разкри, че впечатленията му към играта на момичетата на Диан Гочев са отлични и поздрави ръководителите на асеновградският баскетболен клуб за добрата работа.
  
Треньорът на баскетболистките от Асеновград също сподели за ТВ САТ КОМ щастието си от факта, че сред избраните градове за провеждане на семинар от подобен тип е именно и нашия град. Гочев разкри, че за баскетболен клуб “Асеновец” е изключителна чест да бъде домакин на подобно събитие, наред с куп големи български градове.

СПОДЕЛИ