Кадетките на БК “Асеновец” завършиха полусезона с 2 победи

   С още 2 победи кадетките на баскетболен клуб „Асеновец“ завършиха състезателния полусезон за тази година. И като домакини, и като гости, те успяха да надделеят над съперниците си от тима на „Хасково“ и над тези, от „Академик“ Пловдив.
  
Гочев разкри, че по- тежкият мач, според него, е бил този, с отбора на „Хасково“, който се изигра в спортна зала „Асеновец“ в Асеновград. По думите му, срещата е била по- оспорвана, по- динамична и по равностойна, в сравнение с тази, срещу „Академик“. Първата част на този мач завърши 10:10. В следващите 3, обаче, кадетките от Асеновград се амбицираха, играха стегнато и до края на двубоя имаха предимвство в резултата. Така, мачът между баскетболните клубове на „Асеновец“ и „Хасково“ завърши 61:50, в полза на домакините.
  
След трудната победа, асеновградчанки имаха тежката задача да изиграят и още една среща, този път, като гости в Пловдив. Още от началото на мача срещу „Академик“ момичетата на Диан Гочев бяха спокойни. „Нямахме съмнение, че ще победим в тази среща!“, сподели за ТВ САТ КОМ треньорът на баскетболния клуб. И през 4- те части асеновградчанки водеха в резултата, което, разбира се, доведе до крайното 48:79, в полза на гостите.
  
Тези 2 победи, през уикенда, вмъкнаха кадетките на баскетболен клуб „Асеновец“ в челната тройка на временното класиране. Сега всички отбори са разпуснати за почивка, като още от 06.01.14 г. момичетата ще се върнат в залата, за да започнат провеждането на подготвителния период.
  
А новият полусезон ще започне през пролетта на 2014 г..

СПОДЕЛИ