Как да предпазим децата си от есенните вируси

   Болестите на дихателната система  са най-разпространените заболявания през есента, това сподели доцент Малина Клинканова пред екипа на ТВ САТ КОМ. Повишеният контакт между децата увеличава разпространението на вирусите, добавя тя. Симптомите са кашлица,хрема и болки в гьрлото.

  Със започването на учебната година опасността от вируси при децата се увеличава, твърдят специалисти. Малчуганите, особено тези посещаващи детските градини и училища в началните класове, са най- застрашени от често боледуване.

  Остават три дни до започването на учебния процес. Наш екип проведе анкета за това, как родителите предпазват децата си от боледуване. Според тях здравословното хранене и повечето движение  предпазват техните възпитаници от болести. За да предпазим децата си трябва да следим тяхното състояние и да не ги пускаме на детска градини и училище ако са болни, споделят запитаните.

  В момента няма бум на болести уверява ни Недялка Стефанова, завеждащ детско отделение в МБАЛ Асеновград.  През летния сезон най -разпространени са чревните заболявания, но с отминаването на лятото тази опасност отшумява казва Милена Коларова от отдел “ Противоепидемичен Контрол’’ РЗИ Пловдив. В момента периодът е спокоен, а есенните вируси все още не са дошли, сподели тя.

 Според народната медицина универсалната рецепта против вируси е чист въздух и приемане на свежи плодове.

СПОДЕЛИ