Кампания търси дом за бездомни кученца

В събота, 16-ти декември 2017 г. от 11:00 до 16:00 часа, на площад „Централен“ в Пловдив ще се проведе кампания „ПОДАРИ ДОМ ЗА КОЛЕДА“.
Еко-зоо- мероприятието е организирано от две неправителствени организации – Фондация
„Animal Welfare Bulgaria“ и Немски кастрационен център при Фондация „Помощ за бездомните животни“, и се провежда с участието на Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“.
Призивът на организаторите е : “АКО КУЧЕНЦЕ Е В ТВОЯ СПИСЪК ЗА КОЛЕДА, ЗНАЙ ЧЕ ДЯДО КОЛЕДА НЕ МИНАВА ПРЕЗ ЗООМАГАЗИНИ! ОСИНОВИ, НЕ КУПУВАЙ!”
От Община Пловдив добавят : „ИНФОРМИРАЙ СЕ ДОБРЕ ЗА НУЖДИТЕ НА ЖИВОТНОТО И ТВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КАТО СТОПАНИН! УБЕДИ СЕ, ЧЕ КУЧЕТО Е ЖЕЛАН ПОДАРЪК!“
И ако сте размислили добре или просто искате да се информирате, заповядайте на площада пред Централна поща в Пловдив, където ще можете да се запознаете с някои от кучетата, настанени в общинския приют и да ги осиновите веднага.
На мястото на събитието ще бъдат и представители на двете неправителствени организации, които ще ви разкажат подробно за своята работа – активна доброволческа дейност по социализация на кучетата в приюта и безвъзмездно кастриране на безстопанствени кучета и котки в Пловдив.
Ще можете да закупите дрешки и аксесоари за домашни любимци, както и брандирани чаши и тениски на фондациите, като събраните средства ще бъдат използвани с благотворителна цел за покриване на разходи по лечение и изхранване на кучета в беда.