Къща се срути в Асеновград вследствие проливния дъжд в петък

Къщата, която се срути заради проливния дъжд в петък, се намира на ул. „Неофит Рилски” в Асеновград. Сградата е на повече от 100 години, а в нея е живял възрастен мъж. „Човекът беше вътре. Дойдоха пожарна и полиция и го изкараха с една стълба”,  разказаха пред камерата на ТВ САТ КОМ съседи.

Освен срутената къща, пороят от петък вечерта нанесе и още редица щети в различни части на града, обясни пред ТВ САТ КОМ гл. експерт в отдел „Строителство, благоустройство и строителен надзор” – Илко Трайков. „В града и в рамките на цялата община има нанесени щети , но слава богу не са такива като в Северозападна или Югоизточна България.” , обясни още Трайков. В града бяха наводнени дворове и мазета на къщи в долната част на града. Съвместно със служители на РСПБЗН е било отводнено. По селата, на места, има изровени асфалтови настилки, мостовете между някои села имат нужда от ремонт и укрепване. Подпорна стена между два парцела на пловдивския път е паднала и е нанесла материални щети на два товарни автомобила, паркирани в близост.

Чакат се докладни от кметове на населени места в общината, за да може Комисия да извърши огледи, да се съставят протоколи и да започнат ремонти на засегнатите обекти. 

СПОДЕЛИ