Кметът Грудев от трибуната на ОбС: Ваксинирайте се! Сега е моментът!

В края на извънредната сесия вчера, кметът, д-р Христо Грудев се обърна от трибуната на местния парламент с апел към гражданите да се ваксинират срещу Ковид 19, като превенция срещу зараждащата се нова вълна от заразени.

В Общинска администрация има списък за желаещи да се ваксинират, каза кметът от трибуната, в който служителите на общината, общинските съветници и семействата им могат да се запишат.

„Ще създадем организация за имунизация с ваксините, с които желаете вие, която ще се осъществи в болницата. Приканвам ви като кмет на общината, като председател на Щаба за справяне с Ковид 19 и като лекар с 20-годишен стаж. Аз следя медицинските новости на световно ниво, следя водещите специалисти в областта на епидемиологията, български, наши.“, обърна се той към съветниците.

„Идва неприятна ситуация, казват в края на август, септември, октомври, Делта вариантът, който е т.нар. индийски щам. Така че моят апел към вас е: Ваксинирайте се!

Кметът Грудев допълни, че той самият ще се ваксинира, заедно със съпругата си, въпреки, че са изкарали инфекцията и имат антитела.