Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев се васкинира срещу Ковид-19

Днес кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, придружаван от съпругата си Магдалена, посетиха ваксинационния кабинет в асеновградската болница, за да им поставят ваксина срещу ковид-19.
Te бяха посрещнати лично от управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков. Преди ваксинацията доктор Христо Грудев съобщи, че семейството му е изследвано за антитела и се оказало, че някога са се срещали с вируса, без да разберат кога и къде. Доказателство за това, е било наличието на антитела в организма.
„Независимо от това, решихме да се ваксинираме. Призовавам всички наши съграждани да направят същото. Сега е подходящ моментът“, каза д-р Грудев. Той бе категоричен, че не изпитва притеснение или страх от последващи реакции, след поставяне на имунизацията срещу коронавирус.

„За съжаление, усещам, че ние в България, имаме известно колебание и поради това, сме в по-задните позиции, като процент на ваксиниране. Трябва да преодолеем колебанията си, в интерес на нашето здраве и това, на нашите близки. Днес, аз и съпруга ми ще дадем пример на съгражданите ни – на тези, които ни имат доверие и все още не са се ваксинирали, да го направят“, каза в заключение доктор Христо Грудев. Той посочи, че са избрали РНК ваксината на Pfizer/BionТech, понеже не им се налага да пътуват в чужбина и не им е необходим документът за имунизацията спешно.

На свой ред, съпругата му Магдалена Грудева заяви, че първоначално е изпитвала известни колебания относно ваксинирането срещу коронавирус. Но след като вече е доказано, че едва при 1% от ваксинираните се стигат до фатален изход, а останалите 99% оцеляват при сеща с вируса, решението й да се имунизира е било категорично.

Управителя на МБАЛ Асеновград д-р Иван Червенков съобщи, че към днешна дата в ковид отделението на местната болница са настанени 10 души, а в края на месец юли ще бъде изнесен график за датите за „зелени коридори“ през август, когато асеновградчани ще могат да си поставят безплатна ваксина срещу ковид 19.