Колко ще ни струва трапезата за Гергьовден

  Гергьовско агне и салата от пресни зеленчуци – това са ястията, които задължително присъстват на трапезата за Гергьовден. Колко ще струва на асеновградчани спазването на традицията и приготвянето на обичайните вкусотии, провери наш екип. Много от пресните зеленчуци на пазара в Асеновград вече са български – проучването ни показа, че марулите са средно около 1 лев за брой, краставиците – 1,50 за кг., а гръцките домати вече могат да се намерят и за 2 лв. на кг., а ако сте решили да изберете българските, трябва да отделите около 3 лв. за един килограм.

  Няма как преди Гергьовден да не проверим и каква е цената на агнешкото. Оказва се, че тя не търпи особена промяна в сравнение с периода около Великденските празници. Така за утрешния празник може да закупите агнешко месо на цена от 13 лв. кг. В случай че искате бут той може да ви струва с до 1 лев повече за килограм месо – или агнешки бут около 2 кг. и половина ще ви излезе около 35 лв.

  Остава да изберете напитките и десерта за празника и да поканите приятели на гости в случай че се казвате Георги, Гергана, Галя, Гинка и други производни или просто искате да отбележите празника.

СПОДЕЛИ