Коронавирусът в община Асеновград

В рамките на  седмица – от 05.09.21 г. до 09.09.21 г., на територията на община Асеновград, са регистрирани 84 нови случая на COVID-19. От тях, 21 души са хоспитализирани, 63-ма са поставени под домашна изолация. Това стана ясно след проведено зседание на Общинския оперативен щаб към община Асеновград за превенция и борба с коронавируса. Срещата бе водена от кмета на града и председател на щаба доктор Христо Грудев.

В началото на заседанието доктор Грудев припомни на асеновградчани възможността да се ваксинират чрез т.н.  „зелените коридори“ в МБАЛ – Асеновград . Такива са предвидени за 11.09.21 г. (събота), 19.09.21 г. (неделя), 22.09.21 г. (сряда) и 26.09.21 г. (неделя) – от 08:30 ч. до 12:30 ч.

Ръководителите на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков и на „Медицински център I“ доктор Петър Аргиров отчитат ръст на хоспитализираните. От края на август е започнал да се повишава процентът на заболелите от COVID-19,  приемани в лечебното заведение.

48 са пациентите, които са хоспитализирани от началото на септември. Шестима от тях се лекуват в интензивно отделение. Леглата в COVID-отделението са запълнени и вече се приемат пациенти в I Вътрешно отделение, което е обособено само за хора, диагностицирани с коронавирус.

Продължават съвместните проверки по магазини, заведения и други обекти, а там, където не са спазени въведените противоепидемични мерки, се съставят актовете, стана ясно още по време на заседанието.