Красиви фотографии в Историческия музей в Пловдив

Ивона Якушко-Дудка, съветникът в Посолството на Република Полша, изпълнителният директор на Полския културен институт в столицата, доц. д-р Стефан Шивачев – директор на Регионалния исторически музей в Пловдив и Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив откриха изложбата с наименованието „Съкровищата на Краков”.

Експозицията е подредена в Музейния център за съвременна история, адресът е ул.“Ангел Букорещлиев“ 14. Тя  показва в 20 пана 90 произведения на изкуството, архитектурни паметници, както и обекти на нематериалното културно наследство, които са свързани с града. Избраните произведения съдържат информация в снимки и текст за обекти и произведения, оценени заради културната им стойност, а някои от тях са определени за шедьоври.

Сред гостите на събитието бе и председателят на Общински съвет Пловдив – инж. Александър Държиков. Част от програмата включваше  изпълнения на Девическа хорова формация „Евмолпея“ с диригент Алия Хансе и музикален съпровод Йорданка Иванова. Те впечатлиха и развълнуваха публиката и гостите. Домакинът доц. д-р Стефан Шивачев прочете поздравителен адрес от Кмета на град Пловдив Здравко Димитров.

Няма мнения за показване