Масирана полицейска операция на територията на ОДМВР – Пловдив

С полицейска заповед са били задържани 11 лица, образувани са 6 досъдебни производства, издадени са по 4 акта и глоби с фиш по ЗДвП, съобщават от полицията.

В изпълнение на разпореждане на главния секретар на МВР, от петък до неделя на територията на ОДМВР – Пловдив бе проведена масирана полицейска операция за противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и безопасност на движението. Участие в нея взеха служители от районните управления, отделите “Криминална полиция”, “Охранителна полиция” и “Разследване” и от сектори “Пътна полиция” и “Специализирани полицейски сили”.

Акцент в акцията бе поставен на предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества; установяване на обявени за издирване лица, автомобили и вещи; контрол за спазване разпоредбите на Наредба № 1 на Община Пловдив и Закона за закрила на детето за недопускане продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, както и  присъствието им на обществени места след 22.00 часа без придружител. Проверки са предприети и по линия на търговията с акцизни стоки без български бандерол, частно-охранителната дейност и спазване на правилата по Закона за движение по пътищата.

Освен към нощните заведения, входно-изходните артерии и централната градска част на Пловдив, действията бяха насочени и към по-малките населени места в областта. Полицейските служители са проверили общо 270 обществени места, 736 МПС и 1894 души. Заловени са шестима разпространители на наркотични вещества и 21 проституиращи лица. Установени са 17 нарушения на режима на присъствие на деца в заведения и други 4, при които им е извършена продажба на алкохол и цигари.

По метода “широкообхватен контрол” пътни полицаи са спрели общо 110 автомобила, констатирали са 85 нарушения на Закона за движение по пътищата. С помощта на мобилни системи за видеоконтрол са регистрирани 77 случая на движение с превишена скорост. Един водач е бил неправоспособен, двама са били употребили алкохол над 1,2 промила, а друг е бил под въздействието на наркотични вещества.  С нередовни пътни документи са били две МПС, друго е било без включени светлини през деня, а трето –  технически неизправно.

В хода на специализираната операция са образувани общо 6 досъдебни производства и задържани 11 лица. За констатираните нарушения на Закона за движение по  пътищата са съставени 4 акта и 4 глоби с фиш.

СПОДЕЛИ