“Мигове” и “От Станимака до Щатите” бяха представени в Градската библиотека в Асеновград

   „От Станимака до Щатите” и „Мигове” са имената на книгите, официално представени в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград. Автори на 2- те четива са съответно Веселин Игнатов и Данаил Бумбаров. Двамата писатели са на преклонна възраст и чрез писането изразяват себе си, чувствата си, живота си.
  
Пред многобройните си почитатели в камерната зала на библиотеката и пред нашия екип Данаил Бумбаров сподели защо е решил да напише именно книга, в която описва миговете, спирали дъха му. Бумбаров сподели, че това са мигове на страх, ужас, страдание, надежда, благодарност, разбиране, прошка и обич към хората, дори и към мъчителите му. Това са мигове, през които вярата в Бога помага на 18- годишния Данаил Бумбаров, влязъл в затвора, да се изгради като благородна личност, която не търси възмездие, но се надява, че истината за онези дни, ще възтържествува не само според Библията.
  
Веселин Игнатов, пък, е на 95 г.. Роден е в Асеновград. Завършил е Пловдивската мъжка гимназия “Александър 1“, право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, а след това и икономика в Стопанския университет „Карл Маркс“, отново в София. От 2004 г. Игнатов живее при дъщеря си в град Клинтън в Съединените американски щати. На представянето на книгата му бе направена он лайн връзка с него. А накратко за четивото на Веселин Игнатов разказа за зрителите на ТВ САТ КОМ Пенка Багрянова- Кривова, която е негова племенница. Тя сподели, че в книгата си авторът е описал житейските си неволи и успехи. Моментите, в които е оставал без работа и в които е нямал никого за подкрепа, но въпреки това, се е справил с трудностите, които му е поднесъл животът.

СПОДЕЛИ