Министърът на туризма посети Асеновата крепост и Нареченски бани

Министърът на туризма Марияна Николова посети изненадващо обекти и туристически дестинации в община Асеновград. Тя разгледа Асеновата крепост и провери как се спазват противоепидемичните мерки при обслужването на туристи. Нямаше забележки в това отношение и остана очарована от красотата на Родопите.

Николова изненада и кмета на село Нареченски бани Димитър Бакалски. Той й разказа малко исторически данни за населеното място, което е притегателен център за немалко туристи. Нареченски бани е известно с лековитата си минерална вода и двата санаториума за лечение. Бакалски сподели, че заради мерките въведени срещу разпространението на пандемията от коронавирус е намалял туристопотокът, както и този, на хората, които ползват балнео услугите. Към момента в двата санаториума има около 60 души, посочва кметът на селото.

Димитър Бакалски помоли за съдействие министър Марияна Николова по отношение на стопанисването и облагородяването на централния парк, който в момента е под опеката на Министерството на здравеопазването. Озелененото пространство е с обща площ около 20 декара и не е в добро състояние. В него могат да се срещнат редки дървесни видове. Там е разположен водопитеен павилион с минерална вода, който може да бъде ползван от нуждаещи се за лечение. Идеята на Бакалски е паркът да стане собственост на община Асеновград, за да се открие възможността да започнат дейности по възстановяването и облагородяването му.