“Млад предприемач на Пловдив” за 2014 г. стана Ваня Плачкова с бизнес план в сферата на образованието

   „Млад предприемач на Пловдив“ за 2014 година стана Ваня Плачкова. Тя си спечели първа награда и сумата от 7 000 лева с бизнес план за Лабораторни установки и разработване на видеоръководство по физика за ученици в средното образование.
  
Общо 42- ма младежи мериха сили за призовите места в образователната инициатива, организирана от Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“. На първи етап всички кандидати представиха пред 15- членно жури плановете си за развитие на бизнес. Авторите на най- високо оценените идеи ги защитиха пред комисията и демонстрираха уменията си. За финалния етап от състезанието журито избра 13 от най- добрите бизнес плана. Титлата в съревнованието бе връчена на Ваня Плачкова за концепцията за Лабораторни установки, разработване на видеоръководство и модел на поляриметър, служещ за нагледни материали по физика за ученици в средното образование. Победителят от конкурса заяви готовността си да даде безвъзмездно на три пловдивски училища свои разработки по бизнес плана. Наградата на Ваня Плачкова връчи кметът на район „Централен” Георги Титюков. „С този конкурс даваме шанс на младите хора да изпълнят своите мечти, да реализират своите планове, да оставят своите идеи в Пловдив и в България.”, обърна се той към присъстващите, като цитира заместник- министъра на младежта и спорта Калин Каменов, който информира за стряскащата статистика, че 67% от младите хора не правят нищо. „Радвам се, че в Пловдив нещата не стоят точно така. Все пак показателно е, че броят на желаещите за участие се увеличава с всяка следваща година от 2009 г. насам.”, допълни Титюков. Освен награда за победителя, с 4 000 лева и втора позиция си спечели Стоянка Талатинова за производство на градински и цветарски продукти в мини капсули. Две трети места и сумата от по 2 000 лева, пък, получиха Мануела Манова и Георги Влайков. Бяха раздадени и множество поощрителни награди.
  
По време на официалната церемония по награждаване на победителите в кратки музикални паузи своите танцувални и певчески умения показаха талантливи деца и младежи от Пловдив.

СПОДЕЛИ