На 490-метрова маса ще бъде отпразнувана победата на Пловдив за Европейска столица на културата

  Утре по цялата дължина на Главната улица в Пловдив ще бъде разположена 490-метрова маса. На нея жителите на града могат да се поздравят за победата в конкурса за Европейска столица на културата през 2019 г.  Припомняме Ви, че на 5-ти септември 13-членно международно жури взе решението, че Пловдив е градът, достоен да бъде Европейска столица на културата.

 Този уикенд е един от най-оживените в годината за града под тепетата. Освен десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите” и „Фестивалът на цветовете”, Пловдив ще празнува и своята победа в конкурса за Европейска столица на културата.

  Фактът, че Варна се подготвя да обжалва победата на нашия град, няма да помрачи радостта ни, коментират под тепетата. От морската столица твърдят, че има конфликт на интереси поради съществуващи връзки между член на екипа от София и хора, които са работили за кандидатурата на Пловдив. Въпреки тези обвинения, обаче, все още няма внесена официална жалба пред Европейската комисия.

  Така пловдивчани са готови да празнуват. Тържеството по случай победата ще започне утре в 11 ч. на площад „Стефан Стамболов”. Освен атрактивната маса, за събитието е подготвена и разнообразна програма, която ще включва музикална сцена на площада.

  

СПОДЕЛИ