На финален етап са ремонтните дейности на две спортни зали в Асеновградско

Финалният етап от ремонта на Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в Асеновград и на тази, в село Тополово наближава. Дейностите се движат в предвидения график и скоро асеновградчани и гостите на града ще могат да ги видят в приключен вид.

Щанги залата се състои от два етажа. Старата дограма се подменя с нова – PVC. Подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата, както и покривът също се ремонтират. Проектът включва и подмяна на осветлението и поставяне на климатизатори, важен елемент е монтирането на нови тренировъчни подиуми. Ще има и такъв, за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС).

Изграждането на новата спортна зала в село Тополово също е на финален етап. Населението в населеното място е близо 4000 души. Парите за залата също се отпускат от ММС. Съоръжението ще се ползва и като физкултурен салон от възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“ в с. Тополово.