Над 1300 лв. бяха събрани от Коледния концерт „В подкрепа на Ники”

 

  Народни и модерни песни и танци, представиха с усмивка и положителна нагласа десетки изпълнители на концерта под наслов „В подкрепа на Ники”.  Той се проведе в препълненото с хора фоайе на Градската библиотека в Асеновград, а още преди самият концерт да започне, Ники не пропусна да благодари на всички, които с такова желание показват съпричастност към неговата кауза.

  След като и последните малки изпълнители представиха своите песни и концертът приключи Ники сподели с нас, че наистина не е очаквал за пореден път толкова хора да го подкрепят и е много щастлив от оказаната му поскрепа.

   Две лекарства, съпътстващи лечението, се вливат на Ники всяка седмица. Страничните ефекти тук не са толкова тежки, както при химиотерапията, и асеновградчанинът посочи, че се чувства добре. Болестта е стопирана, но самият период на лечение е доста дълъг – около 2 години. През това време всеки месец Ники внася не по-малко от 500 евро по сметката на испанската клиника, а цялата сума, която остава да се изплати, е 45 хиляди евро. Ето защо кампанията за събиране на средства за момчето и инициативите в негова подкрепа продължават. Освен концертът вчера в библиотеката бе разположен и Коледен базар с много кулинарни изкушения, предоставени от приятели на Ники и спонсори. А общата събрана сума от двете прояви е точно 1327 лв.

 

СПОДЕЛИ