Над 300 дариха и събраха нужната кръв за Дани в рамките на 24 часа, лечението започва още утре

„Скъпи приятели, към този момент имаме над 300 дарители за последните 24 часа (точен брой ще имаме утре сутрин). С това сме надминали няколко пъти и най смелите очаквания. За лечението на Дани със сигурност вече има осигурена достатъчно кръв и то ще започне утре.

От името на цялото семейство на Дани бих искал да изкажа горещи благодарности на всички отзовали се за помощта и любовта ви!

Тези от вас, които все още желаят да дарят кръв за регионалния център, могат да го направо по същите описани начини – цялата дарена кръв отива за спасяване на нуждаещи се.“

Това споделиха преди минути в социалната мрежа семейството на Дани Алешанова, за лечението на която днес в Асеновград и Пловдив бе проведена невиждана по активност кампания.

Лечението, което ще започне утре е преливане на плазма – по една процедура през ден. В случая на Дани са планирани 3 последователни процедури. При някои болни са достатъчни 3-5 процедури, но за други са нужни по 10-12, според състоянието.

За една процедура е нужна дарено количество кръв от около 10 човека, до 15дори, споделя Лазар Алешанов, съпруг на Дани. Всички необходими консумативи са закупени и утре започват процедурите, каза още той.