Над 550 седмокласници се явиха днес на матура по БЕЛ в Община Асеновград

  Над 550 седмокласници се явиха днес на националното външно оценяване по български език и литература  в Община Асеновград. Нашата камера засне, както развълнувани и удовлетворени ученици , така и малко разочаровани от поставените задачи седмокласници, пред едно от асеновградските училища. Те споделиха, че изпитът е бил сравнително лесен. Но както е по традиция тестовият вариант на изпитите е по-предпочитан от учениците. Ето защо за много от тях и при това външно оценяване най-трудна се оказа задачата за преразказ. А самият изпит включва два модула – първият продължава 60 минути, а вторият модул, по който учениците имат право да избират дали да работят, е с продължителност 90 минути.  При втория модул седмокласниците изслушват веднъж текста за преразказ, след което го прочитат самостоятелно в рамките на 15 минути. Връщат го на квесторите и започват работа. По време на изслушването и на самостоятелното четене на текста учениците нямат право да си водят бележки.

   Резултатите от националното външно оценяване по български език и литература за седми клас ще бъдат обявени до 3 юни 2015 г.

   Важна информация за седмокласниците е и че тази години ОУ „Отец Паисий” ще бъде центърът в Асеновград, в който ще се подават документи за участие в приема на ученици, кандидатстващи след завършен VІІ клас. 

СПОДЕЛИ