Наградиха участниците в конкурса „Най-оригинална карнавална маска“

В Асеновград за първи път се проведе конкурс за най-оригинална карнавална маска по случай празника Сирни Заговезни. Организатор на конкурса е Клуб за танцово изкуство „Везеница“ в партньорство с Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.
В конкурса се включиха три детски градини ( „Надежда“ „Никола Вапцаров“, „Дружба“ и „Славейче“ от гр. Айтос) и ОУ („Петко Каравелов“) с преподаватели: Олга Каравелова и Петя Петкова (ДГ “Никола Вапцаров”), Фатме Мюмюн (ДГ “Славейче”) и Жанета Гюзелджова (ОУ “Петко Каравелов”).

Жури в състав: председател д-р Златина Богданова – етнолог в БАН и членове Христо Коватлиев – графичен дизайнер и Диана Ласкова – педагог и приложник отличи 13 карнавални маски.

Ето и отличените участници:

1. Елиф Ърфан – ДГ „Славейче“, гр. Айтос

2. Румен Касабов – ДГ „Славейче“, гр. Айтос

3. Валентин Петров – ДГ „Никола Вапцаров“

4. Селин Юзеир – ДГ „Никола Вапцаров“

5. Мартин Кехайов – ДГ„Никола Вапцаров“

6. Димитър Пеевски – ДГ „Никола Вапцаров“

7. Никол Кафалова – ДГ “Дружба”

8. Надежда Ставрева – ДГ “Дружба”

9. Никола Павлов – ДГ “Надежда”

10. Калина Динкова – ДГ “Надежда”

11. Борис Узунов – ДГ “Надежда”

12. Иван Дичев – ОУ “Петко Каравелов”

13. Мирослав Тосков – ОУ “Петко Каравелов”

Всички участници получиха грамота за участие, а отличените – грамоти, сувенири и материали за рисуване.
Танцово изкуство „Везеница“ също се включи в събитието със ситно шопско хоро.
Председателят на журито – д-р Златина Богданова сподели, че се радва на празничната експозиция, в която децата чрез творческо въображение, и опирайки се на народната традиция успяха да създадат впечатляващи произведения на приложното изкуство.Тя пожела на организаторите този конкурс да прерасне в устойчива традиция и да се впише в културния календар на община Асеновград, като привлича участници от страната и чужбина.

Пълен запис от награждаването на участниците в конкурса „Най-оригинална карнавална маска“, може да гледате веднага след информационната емисия “Дневник” в 19:30 ч. и 22:00 ч. по телевизия ТВ САТ КОМ.