Назначиха нови двама зам.-министри

Със заповед на премиера Бойко Борисов са назначени двама нови заместник-министри.

Лилия Иванова заема длъжността заместник-министър на икономиката. Тя е магистър по право и до момента е била началник на политическия кабинет на министъра на икономиката, съобщиха от правителствената пресслужба.

От 2005 година професионалният й опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства – на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа.

Стоян Андонов е назначен на длъжността заместник-министър на младежта и спорта. Завършил е висшето си образование в Национална спортна академия “Васил Левски”. От 1985 г. работи в НСА “Васил Левски”, като от 2017 г. е ръководител на катедра “Водни спортове”.

По време на своята спортна кариера е завоювал редица значими спортни постижения – той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и вицесветовен шампион по водноспасителен многобой – отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени.

С назначенията заместниците в икономическото министерство стават трима, а в спортното – двама.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/08/08/ikonomika-sport-borisov-naznachi-dvama-zam-ministri.384498