Неприятни гледки с отпадъци в района на Асеновата крепост

Сигнал за нерегламентирано замърсяване в района на Асенова крепост до ТВ САТ КОМ предизвика проверка от наша страна. Мястото е близо до 4-ти километър от отбивката за крепостта. Намира се на възвишение с невероятни природни красоти, но погледнем ли надолу- се надига ураган от усещания-на ярост, погнуса, на безпомощност. И не, този път Общината няма вина, виновни сме всички ние, туристите, които уж уважаваме и обичаме природата.

През годините са полагани много усилия и различни форми и мерки за справяне с проблема със замърсяването в района. Организирали са се не една доброволчески инициативи по почистване, Общината се е отзовавала не веднъж на подадени сигнали, но въпреки това проблемът остава. Много са местата по пътя за и над крепостта, където вечер може да забележите спрял автомобил на някоя отбивка, често се случва хората, любувайки се на прекрасната гледка, забравят и изхвърлят цигарата или опаковката от дъвки на земята.

От общинска администрация съобщиха за ТВ САТ КОМ, че има подаден сигнал в отдел „Екология“ през декември за нерегламентирано замърсяване в района. Предприети са съответните мерки. Сигналът за замърсяване на 4-ти километър от отбивката за крепостта, също бе приет.

С уважение към природата и към самите нас, ТВ САТ КОМ ви апелира: Не замърсявайте, не изхвърляйте боклуците си там, където утре ще се върнете с децата си!