Новите книги на Елена Хайтова и Никола Гигов бяха представени пред асеновградска публика

   Кои са призвани да летят в мечтите си, а също така да се борят за свобода и правда разкрива в книгата си „Крилете на дивия лес” Елена Хайтова. Представянето на творбата се състоя в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград снощи. Освен тази книга, на вниманието на присъстващите в залата бяха предложени и още 2 заглавия- „Певец на извори” и „Шалче от зора”-, автор на които е Никола Гигов.
  
Нови факти от живота на Николай Хайтов за неговите приятели и опоненти разкри дъщеря му Елена Хайтова. Те са описани и в най- новата й книга „Криле на дивия лес”. Това е 3- тата творба на писателката, посветена на нейния баща. По повод представянето на книгата, пред камерата на ТВ САТ КОМ Елена Хайтова сподели, че е тъжна от факта, че все още се намират критици, които оспорват творчеството на нейния баща. А относно “Криле на дивия лес”, авторката разкри, че не случайно книгата е разделена на отделни глави. Всяка една от тях разказва за различни моменти и периоди от живота на Хайтов.
”Певец на извори” и „Шалче от зора” също са произведения, които бяха представени пред асеновградската публика снощи. В тях чрез кратки есета и стихотворения в проза природата е одухотворена и изваяна като жив човек. В книгата „Шалче от зора” Никола Гигов пише „къщите плачеха”, „шаловете на зората го прегръщат”, „птиците му крилопляскат”. Той разкрива също за какво си говорят чановете, за какво тъгува залезът и защо е така многоцветна есента. И за да стане публиката част от тази картина, още в самото начало на представянето й Гигов прочете 1 от произведенията в нея, със заглавие „Притча за истината и лъжата”.
  
В края на срещата приятели и почитатели на Николай Хайтов споделиха спомени, преживени с него. Изказаха и възхищението си от това, че неговите наследници продължават делото на автора, вече 12 години след смъртта му.

СПОДЕЛИ