Новите общински съветници на Асеновград – очаквания и приоритети

Очакванията с които започваме първия си мандат са много, сподели пред камерата на ТВ САТ КОМ Милко Милков, лидер на (НФСБ-ВМРО) в Асеновград. Всички ние искаме коренни промени за Асеновград и ще работим за благото на гражданите му, каза още лидерът на патриотите. На въпрос на репортер дали НФСБ-ВМРО ще работи безпроблемни с всички политически групи в местния парламент, Милков бе категоричен, че противоречия ще има, но как ще процедира тяхната група, времето ще покаже.

Милко Милков /НФСБ-ВМРО/

 

Надявам се този ОбС да бъде един сплотен в конструктивни решения в подкрепа на добрите идеи, съвет, каза д-р Емил Караиванов, който вече е част от съветническата група а БСП. Едновременно с това да бъде коректив на недостатъчно добрите идеи за промяна, ако те не водят до развитие на общината, а към разграждане на вече съграденото, допълни  още той. „Надявам се новият ОбС да има повече капацитет за решения, които са в полза на гражданите на общината и да бъде по-публичен във всички свои действия, да отговаря на повишените изисквания на нашите съграждани за прозрачност и добри практики в името на развитието на града ни.“

Емил Караиванов /БСП/

„Асеновградчанка съм отвсякъде. Милея за моя град, обичам го и искам децата ми да растат щастливи тук.“ Това каза д-р Величка Донева, общински съветник от партия Български демократичен съюз “Радикали”, съветник за първи път. „Искам Асеновград да бъде техен дом завинаги и дом а на техните деца. Всички сили, които имам ще отдам на това, за справедливи решения и за просперитет на града ни.“ Пожелавам здраве на всички, каза още д-р Донева, хармония във взаимоотношенията ни, желание да се доведат нещата до край, да работим заедно, независимо от политическата ни принадлежност и независимо от всички обстоятелства, които са ни довели тук. Надявам се и вярвам в това, каза тя в заключение.

Величка Донева /Български демократичен съюз “Радикали”/

Ще работим с всички групи, както сме работили досега, каза Ферди Кадир, председател на групата съветници от ДПС. „За нас е водещо е интересът на асеновградчани, да бъдем полезни. Един от належащите за решаване проблеми в града, който е приоритет за нас, е проблемът с бездомните кучета. Ще преценим какво може да се направи по темата и ще гледаме да решим този казус.“ Като част от управляващото мнозинство през последните осем години винаги сме настоявали периферията на града да стане като централната градска част, в този мандат ще продължим да настояваме за същото – да се направят детски кътове в различните квартали на града, също така и по селата. Това ще са нашите приоритети, каза Ферди Кадир.

Ферди Кадир /ДПС/

Дамян Борисов, Демократична България: „Надявам се, лично аз, оттук нататък нещата действително да се променят, защото всъщност това беше знакът на тези избори. На всички бих пожелал успех, сила, на себе си също. И понеже съм изкушен като общински съветник да кажа няколко думи за общинските съветници и за ОбС по принцип, силно се надявам и си желая колегите да разберат своята собствена функция в политическия живот на общината. Да разберат колко е голяма отговорността на ОбС като политически орган. На новия председател искам да му пожелая сила да пази достойнството на Общинския съвет като институция.“

Дамян Борисов  /Демократична България/