Ново футболно игрище зарадва децата в с.Тополово

В с. Тополово прерязаха лентата на ново футболно игрище. В двора на училище „Отец Паисий” децата ще имат възможност да тренират и играят на съвсем нов терен. Спортното съоръжение е изградено с помощта на жителите на селото и с финансовата помощ на Община Асеновград.

Община Асеновград подпомогна изграждането на спортна площадка в село Тополово. Инициатори са местни жители, като много хора се включиха и с доброволен труд. Сумата, която бе събрана от дарители за целта е в размер на над 25 000 лева, от които 4 000 лева бяха отпуснати от община Асеновград. Игрището може да се ползва не само за футбол, но и за тренировки по волейбол. Съоръжението е изградено в двора на ОУ „Отец Паисий“.

„Община Асеновград ще продължава да подкрепя спорта и спортистите в града и населените места, както досега. Изграждането на това спортно съоръжение е доказателство за желанието на децата ни да тренират и да достигат високи върхове и успехи. Надявам се спортната площадка да се ползва и от деца, и от младежи, които да израстват не само физически тук, но и да градят характер и воля“, каза пред присъстващите заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, който преряза лентата, откривайки официално новото съоръжение.

Кметът на Тополово Йордан Дичев благодари на инициаторите за реализираната идея и на кмета на общината доктор Христо Грудев за личната ангажираност и оказаната финансова подкрепа от общинската управа. „Съоръжението ще остане и занапред и съвсем спокойно родителите ще могат да оставят децата си да тренират тук. Едно от основните притеснения досега беше, че трябвашедецата да ходят до основния стадион в селото, който се намира от другата страна на главна пътна артерия. Родители се страхуваха да пускат момчетата и момичетата си да тренират там, тъй като пресичането на пътя е доста опасно, тъй като участъкът е доста оживен. Тук, в училищния двор, тренировките ще бъдат съвсем спокойни и пълноценни“, посочи Дичев.