Няма причина да затварят училищата на национално ниво

ваканция

„В момента няма никаква причина да затваряме училищата на национално ниво. Няма да повтаряме грешките от миналата година, когато училища без нито един заразен учител и ученик бяха принудени да учат онлайн, защото на други места има проблеми.“ Това обясни акад. Николай Денков-министър на образованието и науката.

От МОН заявиха, че ще продължи политиката за прилагане на локален подход, отчитайки ситуацията във всяко конкретно учебно заведение. Всеки ден се издава заповед за преминаване в онлайн обучение за паралелки, в които има повече болни и присъствените занятия съответно са затруднени.

По данни на Министерството на здравеопазването под карантина са близо 4% от учителите и около3% от учениците в страната. Разумно е между първия и втория срок да има повече неучебни дни. Заедно със съботите и неделите преди и след работната седмица между двата срока, учениците ще почиват общо 9 дни. Те ще се върнат в клас на 7 февруари. Така учениците и учителите ще могат да се възстановят от натоварването, свързано с изпитванията и оформянето на срочните оценки, както и ще може да се облекчи здравната система, отчитат от МОН.

 

Няма мнения за показване