Обновен е дворът на НЧ „Св.преп. П. Хилендарски“ в Асеновград

Изцяло ремонтиран е дворът на НЧ „Св. преп. П. Хилендарски“ в Асеновград, съобщават от Общината. Благодарствено писмо за ремонтните дейности, извършени в срок, е получила градската управа от читалището. В него е посочено, че дворът в този си вид побира повече хора и дава възможност за провеждането на различни културни събития.

Дворът не беше ремонтиран от създаването на читалището и това създаваше трудности при провеждане на срещи и мероприятия на открито, казват от читалищното настоятелство. Благодарственото писмо е адресирано до кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, а ръководството на читалището се е срещнало лично с кмета, за да изразят благодарността си.

Ремонтът на дворното пространство на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски“ в Асеновград, възлиза в размер на 23 320 лева, като в него влиза цялостното благоустрояване на двора. Изградена е малка сцена за изяви, оформени са и градинки с цветя. Старата чешма е подменена с напълно нова, а настилката е от малки павета. В дворчето са монтирани и шест неподвижни пейки.