Община Асеновград: Футболното игрище в Долни Воден се стопанисва от ФК „Сокол 2020“

По темата с инцидента с пострадалото дете, взе отношение днес Георги Златев, Главен експерт в отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Асеновград. За съжаление не сме били там и не знаем точно какво е станало, но това страшно ме стресира, сподели той пред камерата на ТВ САТ КОМ.

„Големите врати на игрището сме ги прибрали, но се е оказало, че имало още една врата, която ще я премахнем. Тези врати не са застопорени, подвижни са и са за подготовка на детския отбор на СК „Сокол 2020“ Долни Воден. По принцип, външни лица – деца или възрастни хора, нямат работа в тези съоръжения. Тези врати са предвидени и направени за спорт. Трябва да има треньор, който да влезе и да проведе тренировката, да си изпрати след това децата, отбора и да излезе.

С едно писмо Община Асеновград е предоставила на ФК „Сокол“ да го стопанисва и да играят там домакинските мачове в първенството, в което играят – Б окръжна футболна група Юг. За това е предоставено до края на този месец (30 юни), след което ще преценим как ще процедираме с тези съоръжения. Явно, че трябва да се вземат по-крути мерки. Ние (Община Асеновград) в идеята си да ги предоставим безвъзмездно, само и само да развиваме някакъв спорт, защото ние и финансираме тези клубове, се получават тези неща.

По всяка вероятност ще има проверки и на други стадиони, каза още Георги Златев. Ще потърсим начин клубовете да поемат някаква отговорност, защото ето ние поддържаме стадиона – махнали сме врати, всичко, но не можем да назначим 24-часова охрана както е на стадион „Шипка“, каза още той. „Охраната на стадион „Шипка“ постоянно се оплаква от хора, най-вече младежи, които искат да влизат вътре, да чоплят семки, да пият, други да тичат. Кой ще носи отговорност, ако стане нещо?“