Община Асеновград се самосезира след граждански сигнал за кърлежи в ЦГЧ, извършена е проверка и повторна дезакаризация

Община Асеновград се самосезира след сигнал за кърлежи в тревните площи в централната градска част и извърши проверка. Сигналът подава  асеновградчанката Драга Делчева, която преди дни в градинката до музея, заедно със съпруга ѝ и двете им домашни и обезпаразитени кучета са нападнати от десетки кърлежи. Събраните кърлежи Драга събира и носи в Общината, където пуска и сигнал, адресиран до кмета.

Бях супер афектирана, споделя тя, но и сега ако трябва, пак бих ги занесла, защото това е недопустимо. „Видях на бележката, че точно на 14 април са третирали точно тази градинка, както и по доста места из града, но мнението на гражданите е, че навсякъде има кърлежи. И това след третиране на тревните площи. Ако са третирани както трябва, не би трябвало да има.“, каза още Драгомира.

Във връзка с подадения сигнал Община Асеновград се е самосезирала и е била извършена проверка от лицензирана фирма. От фирмата са обходили и проверили  двете градинки около музея и не са открили наличие на кърлежи, казаха от Общината. И макар, че в края на април и началото на май на тревните площи вече е била направена дезакаризация, след получения сигнал се е направила повторна.