Община Куклен с нов договор за обслужване на линиите от и за Куклен

Община Куклен е сключила договор с нова фирма, която да обслужва линиите от и за Куклен. Това заяви Мария Белчева-кмет на община Куклен. Казусът със старата транспортна фирма, обслужваща района, възниква заради компенсациите, които е поискал собственикът на фирмата за някои от курсовете, заради загубите си по време на извънредното положение.

Областният управител Дани Каназирева разреши на кмета на община Куклен да извърши „пряко възлагане“, като „спешна мярка“, за възлагането на обществена услуга за превоз на пътници по действащите маршрутни разписания за срок от шест месеца или до избор на изпълнител по проведена процедура по ЗОП.

Това се наложи след като на 1 юни, кметът на Куклен изпрати писмо, с което уведомява областния управител за прекъсната важна обществена услуга –обслужването на населението с междуселищен транспорт. Причината е отказът на оператора да продължи да изпълнява от 17.00ч. на 01,06,20г. транспортната услуга по всички маршрутни разписания, възложени му от община Куклен.

„Решението ми е обосновано от необходимостта за защита на особено важни обществени интереси, а именно осигуряването на транспортното обслужване на населението на община Куклен, коментира Каназирева.

„Благодарение на бързата реакция на институциите – в лицето на местната власт на Куклен и областна администрация, проблемът ще бъде решен максимално бързо и в полза на хората, допълни областният управител