Още трима от поделението в Асеновград с положителна проба за COVID 19, станаха 9

С днешните трима новодиагностицирани, бройката на заразените в Асеновград става вече 9.

От новите дали положителна проба за коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само две са хоспитализирани, съобщават от Областна администрация. Останалите са на домашно лечение.

Починала е жена на 59 години от Перущица с придружаващо заболяване бронхиална астма. В Пловдив новите случаи 9, в това число общинският съветник от ОбС –Пловдив д-р Иглика Казанджиева, част от групата съветници на ПП ГЕРБ.

РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица на заразените. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници в Пловдив, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък. „Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти, коментира областният управител Дани Каназирева.

Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала. Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив.

Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни са контактни лица на предишни случаи.

Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.