От петък до днес три нови случая на COVID-19 в Асеновград

В Асеновград общият брой регистрирани лица с коронавирусна инфекция вече е 48. Оздравелите от COVID-19 през последните 3 дни в област Пловдив са 67 души. Новорегистрираните лица за този период са 47. Така общият брой на потвърдените случаи с коронавирус е 924, а на излекуваните – 400. На домашно лечение към днешна дата са 396 лица, а под карантина – 606. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

В болница към момента са 123 пациенти, като от тях с доказана диагноза са 97. 11 са приетите в болница на лечение през първите два дни на август. През последното денонощие няма нови хоспитализирани.

95 са свободните легла в здравните заведения определени за лечение на COVID-19, 40 са леглата за интензивно лечение.

От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медицински лица:

–              Лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, който е на домашна изолация. Изследвани са всичките му колеги, както и пациентите. Предприети са и всички противоепидемични мерки в болницата.

–              Двама рентгенови лаборанти от Клиника „Медикус Алфа“. Те са под карантина в домовете си.

–              Медицинска сестра от УМБАЛ „Св. Георги“, също на домашно лечение

Сред новите случаи най-малкият пациент е бебе на 57 дни, което е хоспитализирано и е в добро състояние. На лечение в болница с потвърдена диагноза е и 6-годишно дете. И двете деца са от град Пловдив. Останалите болни се проучват и се взимат съответните противоепидемични мерки от РЗИ.

В края на миналата седмица са регистрирани  като положителни и двама служители на 36 и 37 години от Криминална полиция в Пловдив. Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти.

Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив, но последно е била на работа на 24.07.2020 г.  От РЗИ е подадена информация и за жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17.07.20 г. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки

Днес има един смъртен случай – жена на 74 г. с придружаващи заболявания артериална хипертония и диабет.

Статистиката по общини:  Пловдив – 597,  Карлово – 48, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 74, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 22, Асеновград – 48, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 10, Сопот – 9.