Отново ретро фестивал ни връща назад във времето в Асеновград – „30-те години на ХХ век“

До началото на второто издание на ретро фестивала в Асеновград, остава месец и половина, съобщават организаторите, сдружение „Станимашка фотографчийница“.

Както и миналата година, той ще се проведе в рамките на три дни – от 17-ти до 19-ти септември, а домакини ще са НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ Асеновград. 

Тази година погледите са насочени към 30-те години на миналия век. Новите неща към момента са изненада, но е сигурно, че се подготвя традиционната фотоизложба с две лица, едното към улица“Св.Св. Кирил и Методий“ и друго – към двора на читалище „Св. преподобни Паисий Хилендарски“. Изложбата ще е посветена на създадените съоръжения и сгради в Асеновград през 30-те години на ХХ век.

За всички посетители на тридневния фест ще има прожекция на два филма, стари градски песни, гости с възстановка, театрална постановка, дефиле и др. събития, които за сега остават изненада. „Театрална работилница за мечти“ Асеновград отново ще зарадват асеновградчани и гости на града и фестивала. С какво? – Предстои да разберем.