Отварят дискотеки, казина, молове, СПА центрове при ограничен капацитет

Отварят дискотеки, казина, молове, СПА центрове при ограничен капацитет. Това става ясно от заповед за облекчаване на противоепидемичните мерки на министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

От идния понеделник- 12 април, се разрешава провеждането на културни и развлекателни мероприятия – при използване до 30 на сто от капацитета на помещенията, физическа дистанция от най-малко метър и половина и носене на маски за лице.
Също от 12 април заведенията за хранене и развлечения ще работят при използване на не повече от 50 процента от капацитета им и работно време между 6.00 и 23.00 ч.
Припомняме, че пак от 12 април, се връщат в училище децата от I до IV клас и задължителните групи за предучилищно образование. Присъствено от 12 до 23 април ще учат и VII, VIII и X клас. А от 26 до 29 април в класните стаи ще влязат учениците от V, IX и XII клас.
От 16 април – петък идната седмица, се разрешават посещения в игралните зали и казина при използване на не повече от половината от капацитета.
Тогава ще отпаднат и ограниченията за работа на обектите в търговските центрове.
От 29 април ще отворят дискотеките и нощните заведения при използване на 50 процента от капацитета.
Здравният министър нарежда още собствениците на обекти, чиято дейност не е преустановена с тази заповед, да контролират броя на клиентите си, като не пускат повече от 1 човек на 8 квадратни метра.