Първите 10 гости на пещерата „Добростански бисер“ ще имат възможността да я разгледат безплатно

Тази година пещера „Добростански бисер“ край Асеновград ще отвори врати по-рано, обявиха от Община Асеновград.

Желаещите да посетят туристическия обект могат да го направят още на 1-ви май.

Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни. Работното време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. без прекъсване. По изключение в почивните дни пещера „Добростански бисер“ ще работи, ако се събере група от над 15 души.

Преди да бъде пусната в експлоатация, пещерата „Добростански бисер“ ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Пътеката, водеща до обекта, ще бъде почистена, информационните и указателните табели ще бъдат актуализирани, а първите 10 гости ще имат възможността да разгледат пещерата безплатно. Междувременно, няма да има промяна в стойността на входните такси. Входът за ученици, студенти и пенсионери е на цена 4 лева, а индивидуалният билет струва 5 лева. За организирани групи от по осем души входната такса също е от 4 лева. Семействата и родители с деца плащат общ билет – 12 лева.
За беседи се доплаща: обикновена – общо 10 лева; специализирана – 12 лева; на английски език – 12 лева.

Освен това, на място може да откриете интересни сувенири и магнити с облика на „Добростански бисер“, с които да запълните колекцията си от туристически ценности.

С цел спазване на противоепидемичните мерки по време на разглеждането на пещерата, в обекта ще се допуска влизане на не повече от 8-10 души едновременно.