Пловдив се включва в Националния протест „Да спрем убийствата на пътя!“

Национален протест „Да спрем убийствата на пътя!“ ще се проведе на 19.07.2017 г. от 17:30 часа в Пловдив, София, Варна, Бургас, Русе и Мездра.
В Пловдив възмущението срещу убийствата на пътя ще се проведе на бул. „Санкт Петербург“ (от кръстовището с ул. „Лев Толстой“ до кръстовището с бул. Освобождение).
Организатор на протеста в Пловдив е Делка Палазова, съпругата на убития на 13 май пътен полицай Делян Палазов. А инициативата в страната е подета от „Клуб безопасни улици“.
„Нека всеки, който не е безразличен към темата “Да спасим човешки живот“ се присъедини към протеста. Да променим тъжното ежедневие, да спрем детските и майчини сълзи… Нека се обединим и покажем съпричастие към почернените семейства и близки на убитите във войната по пътищата, защото никой не е застрахован от това. Защото в такива моменти тези хора имат нужда от нас, от нашата и вашата подкрепа. Всеки от нас има близък, който е загубил живота си по пътищата. Нека всички заедно се опитаме да спрем тази война!“, призовават организаторите във Фейсбук.