Пловдивският апелативен съд потвърди: извършителите на престъплението в кв. „Зъбчето“ остават в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. А. ( на 15 г.) и М. А. ( на 17 г.) от Асеновград.
Спрямо И. А. е повдигнато обвинение за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалия начин, а също за грабеж, а спрямо М. А. – за грабеж. Престъпленията са извършени на 26 май т.г. в Асеновград.
Апелативният съд прие, че от събраните до момента доказателства може да се изведе обосновано предположение, че И. А. и М. А. са съпричастни към повдигнатите им обвинения.
Апелативните магистрати считат, че престъпленията, в които двамата са обвинени, се отличават с изключителна тежест, като личната степен на обществена опасност на извършителите е също завишена. Във връзка с тази констатация приемат, че опасността всеки от тях да извърши престъпление, ако не се задържа под стража, се очертава като реална.
За престъпленията, за които са повдигнати обвинения на И. А. и М. А., Наказателният кодекс предвижда наказания лишаване от свобода. Определението на Апелативния съд е окончателно.

СПОДЕЛИ