Подновяват процедурите по свлачището под НПК Асенова крепост

Община Асеновград е провела разговори с експерти от „Геозащита – Перник“ във връзка с възобновяване на дейностите и процедурите по укрепване на свлачището на пътя под Асеновата крепост.

В момента се изчаква потвърждение за присъствието им в Експертен съвет по устройство на територията (ЕСУТ). Той не се провел досега заради създалата се ситуация с разпространението на COVID-19, уточни заместник-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.

Той посочи, че предстои изготвеният проект за свлачището да бъде разгледан на ЕСУТ. Когато той бъде одобрен ще се пристъпи към действия по обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Свлачището  се активира миналата година след продължили близо 36-часови дъждове.

Припомняме, че през януари т.г. кметът Христо Грудев, по време на оглед на свлачището каза, че Междуведомствената комисия е отпуснала 460 000 лв. с ДДС за укрепване на този участък.

„Очакваме одобрението на проекта и за пропадналата улица „Странджа“, където е планирано да бъде възобновена не само срутената част, а цялата стена, която е около 140 метра“, каза още Димитров.