Поредно първо място за Христо Йовев от СК “Тритон екстрийм”

   Златен медал в състезание по модерен двубой спечели Христо Йовев от спортен клуб „Тритон екстрийм“. Днес той разкри за зрителите на ТВ САТ КОМ как е успял да достигне до първото място. Състезанието по модерен двубой се проведе във Варна. В тази дисциплина са включени спортовете плуване- на 100 метра и бягане- на 1000. Шампионът Христо Йовев разказа още, че с усилени тренировки се постигат и големите успехи. За да реализира добри резултати, първенецът от състезанието във Варна ежедневно е пътувал от Асеновград до Пазарджик, понеже в нашия град няма закрит басейн. На въпроса ни как протича тренировката преди подобна надпревара, Йовев разказа, че успехът идва с тренировки по бягане на дълги разстояния и с много желание, разбира се.
   Треньорът на асеновградския шампион по Модерен двубой Георги Аргиров, от своя страна, обясни как протича самата тренировка. Той обясни за нашия екип, че за да имат по- голяма издръжливост, младежите трябва да преминават през упражнения, с различна продължителност и тип.
   Следващото състезание, което предстои на Христо Йовев, е Ултрамаратонът в Гърция. Той ще се състои на 27.10.13 г. В него участие ще вземе още един състезател от спортен клуб „Тритон екстрийм“- Явор Величков. Двамата спортисти ще се състезават с множество други маратонци на разстояние от десет километра.

 

 

 

Репортер: Атанаска Маркова

СПОДЕЛИ