Правят филм по книгата „Живот в скалите“ на Мария Лалева. Авторката гостува снощи в Асеновград

Мария Лалева е икономист и журналист по образование. На писателското поприще стъпва едва 17 годишна, когато пише първите си стихове. Освен автор на нашумелия роман „Живот в скалите“, тя е известна  и с трите си стихосбирки – „Личен архив“, „Не съм ви ближна“ и „Благословете Юда“.

В Асеновград Мария Лалева беше по покана на Община Асеновград и Градската библиотека „Паисий Хилендарски”, където се състоя премиерата на нейната книга.

„Живот в скалите „ е роман за въпросите и отговорите по житейския ни път. За въпросите, които е добре да зададем първо на себе си. И за отговорите, които си дължим, за да продължим. Различна, многопластова и емоционална книга. Откровена и вълнуваща.

Роман за прошката и волята за промяна. Усещане за красива книга. Убедителен дебют на популярната поетеса и киносценарист Мария Лалева в прозата. Смела заявка за сериозна литературна интерпретация на човешките взаимоотношения и избори.

Мария Лалева беше посрещната с аплодисменти от асеновградчани. Над час писателката разговаряше с публиката, споделяше свои мисли и житейски синтенции и за кратко време успя да спечели сърцата на присъстващите.

Авторката на „Живот в скалите „ беше приветствана от Даниела Костова, гл.експерт в „Хуманителни дейности” на община Асеновград.

В скоро време се очаква филм по романа „Живот в скалите”, стана ясно по време на срещата.