Празничен концерт пред Исторически музей – Асеновград за Деня на Независимостта на България

На 22 септември 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ във Велико Търново, с манифест, княз Фердинанд обявява Независимостта на България и се провъзгласява за цар на Царство България.

Днес се навършват 112 години след онова свято и значимо за България събитие, отбелязващо независимостта на страната ни. 22 септември 1908-ма година- ден, който слага финалната точка на националноосвободителните борби на българския народ против петвековното османско владичество .С един замах на този ден България се откъсва от орбитата на Османската империя и се провъзгласява за независима. С оглед историческата традиция, страната ни се връща към ранга на българската държава от епохата преди падането под османска власт, обявявайки се за царство.

Празничната програма, по случай отбелязването на Деня на независимостта на България, събра множество асеновградчани и гости на града пред Историческия музей в града.

Спектакълът бе под надслов „Фолклорна магия”. В него участваха: Сдружение „Танцов състав Станимака”, с художествен ръководител Снежана Станкова; Музикална школа „Станимака” при Сдружение „Мюзик център”, с художествен ръководител Севджан Рамадан и Клуб за танцово изкуство „Везеница”, с художествен ръководител Боян Алексиев.