Представиха книгата на д-р Лиляна Райчева „Сонети” и в Асеновград

  Новата стихосбирка на Лиляна Райчева съдържа 220 сонета (60 непубликувани ) и 50 непубликувани краткостишия. Поетесата е известна лекарка-алерголог, но тя / по думите на литературния критик доц. Георги Цанков / е лекар не само на тялото, а и на душата чрез своето поетично и белетристично творчество. Д-р Райчева пише значими книги за историята на траките и на прабългарите, драми, но най-силни са стиховете й, и особено сонетите, много от които са събрани в този том.

Близо 2 месеца след премиерата на книгата в София, „ Сонети” беше представена и в родния град на Лиляна Райчева- Асеновград. Авторката посмещава асеновградската си премиера на 400 години от смъртта на Шекспир.

                 В премиерата на книгата „Сонети” взеха участие доц. Георги Цанков и ЛК”Родолюбие” към едноименното читалище в Асеновград.

    „Сонети „ е една от най-съдбовните книги на д-р Райчева, обобщение на творческия й път, истинска енциклопедия на постигнатото от авторката човекознание, изтъкна доц.Цанков, според който „Сонети” е образец на грандиозност на замисъла и съвършенство на стиха.

      А присъстващите на арт-събитието се убедиха в казаното от литературния критик чрез откъса стихове, който им беше поднесен от Марияна Дафчева и Роси Стойкова.

    Подробен материал от премиерата на книгата „Сонети” в Асеновград гледайте в предаването „Арт-нюанси” на 19 юни от 11 часа.

СПОДЕЛИ