Приключи първи кръг от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести

   Завърши първият кръг от отборното Държавно първенствов по вдигане на тежести, който се проведе в зала „Иван Веселинов“ в Асеновград.
  
Ето и временното класиране. При юношите първото място, на този етап, се отрежда на тима на „ЦСКА“ София. На втора позиция е отборът на „Черно море“ Варна. Трети, пък станаха състезателите от Преслав. При кадетите варненският „Титан“ грабна първа позиция. Отборът на Сливен стана втори. Трети се нареди тимът на „Марица“ Пловдив. При момчетата русенци показаха най- добри резултати. Варненските отбори на „Черно море“ и „Титан“ съответно заеха втора и трета позиция. При момичетата, състезателките от Русе, също се представиха най- добре. След тях, на второто място, се наредиха тези, от „Светкавица“ Търговище. Третата позиция грабнаха момичетата от карловския клуб „Калофер“. Отборът на „Черноморец“ Бургас зае първо и второ място при кадетките. Тимът на „Калофер“ Карлово, пък, стана трети. При девойките „Марица“ Пловдив се наредиха на първа позиция, следвани от „Аполон“ Стара Загора и „Георги Марков“ Бургас. В категорията „жени“ тимът на „Херкулес“ София спечели временното първо място. „Марица“ Пловдив грабна второто, а „Бяла мечка“ Хасково се нареди на третата позиция. В последния състезателен ден сили премериха и мъжките отбори по вдигане на тежести в България. Първенец при тях стана тимът на „Титан“ Варна. Втори се нареди „Левски“ София. На трето място, пък, се класира „Черно море“ Варна.
  
Вторият и последен кръг от Държавното първенство по вдигане на тежести за 2014 г. ще се проведе в Сопот, в края на месец октомври.

СПОДЕЛИ